I. HAKKARİ FİLM FESTİVALİ

Yer: HAKKARİ

Hakkari’de düzenlenen 1. Ulusal Film Festivali’ ne Yozgat Bozok Üniversitesi’ nden destek!

Bozok Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Batuhan Kalaycı ve Radyo Televizyon birinci sınıf öğrencileri Hakkari’ye geldi. . Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak ve festival organizatörü aynı zamanda Sinegold sinemalarının yönetim kurulu başkanı Bulut Balkıs’ ın daveti üzerine gelen ekip aynı zamanda 2. Ters Lale Kitap Fuarı’ nın da tanıtım filmini çekti. Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Film Yapım Atölyesinde film yapım eğitimi veren Kalaycı, filmlerin yapımı hakkında bilgi verdi. İzleyiciyi çok etkileyen görüntülerin ne kadar basit bir şekilde çekildiğini de gösteren Kalaycı, dünyaca ünlü filmlerden ve Türk sinemasından kesitlerle film endüstrisinin ayrıntılarını Hakkarili gençlere anlatarak, kısa film çekmek isteyen öğrenci ve öğretmenlere de uygulamalı eğitim verdi. Kalaycı’ nın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği Nakba adlı filmde festival seçkisine kabul edilerek izleyici ile buluştu.

Festivale gönüllü olarak destek veren Bozok Üniversitesi öğrencileri ise, Hakkari’ye ilk kez geldiklerini ve kentin düşündükleri gibi bir şehir olmadığını söylediler. Şehri sevdiklerini ve bölgenin çok geliştiğini dile getiren öğrenciler, katılımcılara kamera ve çekim teknikleri konusunda uygulama yaptırdı.

Bozok Üniversite’ nin Hakkari’ de yaptığı çalışma; Milliyet, Habertürk, Anadolu Ajansı, İhlas Haber ajansı gibi uluslararası yayın kuruluşları ile birlikte, Van, Bursa, Hakkari ve Yozgat’ ın birçok yerel gazetesinde de yayımlandı.