55. Uluslararası Antalya Film Festivali

Yer: ANTALYA

GELECEĞİN İLETİŞİMCİLERİ ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ’NDEYDİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 55.si düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyaca ünlü yönetmenleri, oyuncuları, Türk sinema ve televizyon dünyasının birbirinden ünlü yıldızları sinemaseverlerle buluşturdu. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sinemaseverleri alanının en önemli kişileri ile buluşturan festivalin özel davetlileri arasında Bozok Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler Bölümü Radyo ve Televizyon Programcılığı de vardı.

“Bu Tür Etkinlikler Bizler İçin Çok Büyük Önem Taşıyor”

İki Oscarlı İranlı yönetmen Asghar Farhadi, Fransız aktör Vincent Cassel, Macar yönetmen Bela Tarr, Polonyalı usta yönetmen Pawel Pawlikowski gibi usta isimlerin yer aldığı festivalde davetli olarak bulunan Bölüm Başkanı Batuhan Kalaycı ve beraberindeki öğrenciler festival kapsamında hazırlanan atölye çalışmaları ve seminerlere katıldı. Festival kapsamında gerçekleşen etkinlikler boyunca birçok ünlü yönetmen ve sinema oyuncusu ile buluşmanın kendileri adına çok önemli olduğunu vurgulayan Kalaycı “ Bu tür etkinlikler bizler için çok büyük önem taşıyor. Bu gibi yerlerde ödül törenleri öncesinde hazırlanan seminerler ve atölye çalışmaları sinema ile olan bağımızı daha kuvvetlendirerek alanımızla ilgili olan yenilikleri yakından tanıma fırsatı sunmaktadır. Bu kapsamda festival süresi boyunca öğrencilerimiz izledikleri filmler ve katıldıkları atölye çalışmaları sayesinde önemli deneyimlere sahip oldular. Gerek senaryo çalışmaları, gerekse film sonrası ünlü yönetmenlerle yapılan söyleşiler onlara çok şey kazandırdı” dedi.

“Öğrencilerimiz Açısından Büyük Bir Şans ve Bir O Kadar Da Önemli Bir Deneyim”

Bozok Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Sarkım ise “ Okulumuzun yeni açılan ve bu yıl öğrenci alan bölümlerinden birisi olan Görsel İşitsel Teknikler Bölümü Radyo ve Televizyon Programcılığı’nın bu gibi etkinlere katılması bizleri sevindirmektedir. Bölümümüzün bu dönem öğrenci almasına karşın kendi alanlarıyla ilgili uluslararası çapta gerçekleştirilen çok önemli bir etkinliğe okulun ilk günlerinde katılması öğrencilerimiz açısından büyük bir şans ve bir o kadar da önemli bir deneyim olarak görmekteyim. Bölümümüze rektörlüğümüz tarafından sağlanan teknik ekipman desteği ile önümüzdeki günlerde öğrencilerimizin deneyimli hocalarından alacakları kaliteli eğitim sayesinde alanı ile ilgili düzenlenen yarışmalardan okulumuza derece kazandıracaklarına da eminim” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 55'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali'nin ödül törenine de katılan öğrenciler Türk sinemasının önemli isimlerden Cem Yılmaz, Tuba Ünsal, Wilma Elles, Yavuz Bingöl, Oktay Kaynarca, Nebehat Çehre, Ferzan Özpetek, Yılmaz Atadeniz, Gülper Refiğ, Fatih Aksoy, Özge Öz Pirinççi ve Hazal Kaya ile yakından tanışma imkânına sahip oldular. Türk sinemasının önemli isimlerinin yanı sıra dünyaca ünlü yönetmen, senarist ve oyunculardan Eric Roberts, Eva Pushzczynska, Derek Doneen, Lily Franky yakından tanışma olanağı yakalayan geleceğin iletişimcileri bu önemli isimlerin deneyimlerin faydalandı.