ABD nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs e Taşımasına Tepki

Yer:

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e Taşımasına Tepki

Amerika Birleşik Devletleri’nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına ve taşınma sırasında İsrail askerlerinin Gazze'de durumu protesto eden sivilleri öldürmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Bozok Üniversitesi Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulları öğrencileri de Kudüs’te yaşanan kanlı olayları protesto etmek amacıyla bir araya gelerek İsrail ve ABD’yi kınadı.

“ABD’nin Bu Kararı Art Niyetlidir”

Ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla okul girişi önünde basın açıklaması yapan öğrencilere akademisyenler de destek verdi. Kudüs’te yaşanan olayların hiçbir şekilde kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada “Amerika Birleşik Devletleri birkaç gün önce Uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler'in tüm kararlarını ihlal ederek büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşımıştır. Kuşkusuz ABD, bu kararıyla bir terör devleti haline gelen İsrail'i katliama yönelten en büyük adımı atmıştır. ABD’nin bu kararının Nekbe'nin 70. yılına getirilmesi ise alınan bu kararın art niyetli olduğunun apaçık bir göstergesidir. ABD’nin İsrail konsolosluğunu Kudüs’e taşıma girişimlerinde yaşanan olaylar adeta içler acısıdır. Masum Filistin halkının siyonist devlet tarafından haklarının yıllarca ihlal edilmesi, Filistinlilerin en temel özgürlüklerinden mahrum bırakılması, adeta bir açık hava hapishanesinde yaşatılmaları ve son olarak da İsrail rejiminin bu katliama cüret etmesi karşısında, insanlığın gür bir sesle ve topyekûn biçimde 'dur' dememesi kabul edilebilir bir durum değildir” ifadelerine yer verildi.

“Tarih Bugünleri Kara Bir Leke Olarak Yazacaktır”

İsrail’in Filistin'de yıllardır devlet terörü uyguladığı belirtilen açıklamada “İsrail'in devlet terörü niteliğindeki eylemleri, uluslararası hukuk ve uluslararası topluma karşı işlenmiş suç niteliğindedir. Hiç şüphesiz tarih bugünleri kara bir leke olarak yazacaktır ve bu şartlarda elbette Filistin halkı meşru müdafaa hakkını kullanacaktır. Umuyoruz ki ABD ve İsrail bu yanlıştan bir an önce döner ve daha fazla masum kanı dökülmez. Vicdan sahibi olan herkesi ABD ve İsrail aleyhine tavır almaya, haksızlıklarını haykırmaya ve Filistin halkı ile dayanışmaya çağırıyoruz. Zira ‘her şey bittiğinde hatırlayacağımız tek şey; dostlarımızın sessizliği olacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamada ayrıca Bozok Üniversitesi Sosyal ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulları’nın, topraklarını vermemek için direnen Filistin halkına her daim destek olacağı belirtilerek “Gazze’de yaşamını yitiren din kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve tüm Müslüman âlemine baş sağlığı diliyoruz” denildi.