SOSYAL BİLİMLER VE TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULLARINDA MEZUNİYET COŞKUSU

Yer: SOSYAL BİLİMLER MYO

Bozok Üniversitesi’nde 2017-2018 eğitim öğretim yılı mezuniyet coşkusu Teknik Bilimler ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulları tarafından ortaklaşa düzenlenen törenle devam ediyor. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan 4, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan 12 olmak üzere toplam 16 programdan yaklaşık 300 öğrenci eğitim öğretimlerini başarı ile tamamlayarak mezun oldu.

Okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet coşkusuna Yozgat Vali Yardımcısı Salih Altun, Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar ve Prof. Dr. Şenol Akın, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Mustafa Sarkım, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mevlüt Arslan, KOSGEB Yozgat il müdürü Mustafa Işık, Kredi ve Yurtlar Kurumu Yozgat İl Müdürü Rasim Parlak, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçaslan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

“Çağın Gereksinimleri Doğrultusunda Eğitim Veren Hocalarımıza Minnettarız”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende okulunu birincilikle tamamlayan mezun öğrenciler mezun kütüğüne isimlerini çaktı. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunu birinci olarak tamamlayan Büro Yönetimi ve Asistanlığı Programı’ndan Nurcihan Çalışkan 2 yıl süren eğitim öğretim süresi boyunca kendilerine her daim destek olan hocalarına teşekkür etti. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunu birincilikle tamamlayan İnşaat Teknolojisi Programı’ndan Muhammed Türkel ise kendilerine çağın gereksinimleri doğrultusunda eğitim veren hocalarına gayret ve çabalarından dolayı minnettar olduklarını dile getirdi.

Arslan: “Mesleki Gereklilikten Yoksun Olmayan Öğrenciler Mezun Verdik”

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mevlüt Arslan eğitim öğretim dönemi boyunca mesleki gereklilik olan bilgi, beceri ve donanımları öğrencilerine sağladıklarını belirterek “ öğrencilik dönemi boyunca akademisyenlerimiz tarafından verilen mesleki eğitimlerin önemini iş hayatına başladığınız zaman daha iyi anlayacaksınız. Üniversite hayatınız boyunca sadece mesleğinizi değil, düşünmeyi, öğrenmeyi ve topluma örnek olmayı şiar edindiniz. Hayatınızın bu yeni aşamasında okul yılları tatlı bir anı olarak kalacak asıl zorlu ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Sarkım: “Ülkemizin, Bölgemizin ve Şehrimizin İhtiyacı Olan Nitelikli Personeli Yetiştirmek İçin Var Gücümüzle Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doktor Öğretim Üyesi Mustafa Sarkım dört bölümle akademik hayatına başlayan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun yeni bölümlerin eklenmesi ile her geçen gün güçlendiğini söyledi. Doktor Öğretim Üyesi Sarkım, “ülkemizin, bölgemizin ve şehrimizin ihtiyacı olan nitelikli personeli yetiştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Özellikle yeni açılan Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı bölümü, Aşçılık ve Bankacılık ve Sigortacılık bölümlerinin akademik hayatına başlamasıyla şehre ve bölgemize olan katkımız daha da artacaktır” ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Altun: “Çok Önemli Bir Meslek Yüksekokulundan Mezun Oldunuz”

Çiçeği burnunda mezunların mutluluklarına ortak olan Yozgat Vali Yardımcısı Salih Altun, “Sevgili öğrenciler çok önemli bir meslek yüksekokulundan mezun oldunuz. Aldığınız eğitim öğretim sayesinde teorik ve pratik anlamda çok ciddi bir donanıma sahip oldunuz. İçinizdeki müteşebbislik ruhunu canlı tutmanızı, biriniz ya da bir kaçınız bir araya gelerek iş kurmanızı veya iş veren olmanızı canı yürekten isterim. İş aramayın iş kurun. Umutlu olun çünkü siz ülkemizin itici gücüsünüz. Sizler bizim en büyük sermayemizsiniz. Türkiye genç nüfusu ile geleceğe daha aydınlık bakan, yarını bugününden çok daha iyi olacak bir ülkedir” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Aybar: “Biz İşe Değil Okula Gideriz”

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey adına konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar ise eğitim noktasında ailenin önemine dikkat çekerek “burada bir gencin hayatındaki en önemli anlardan birisine şahitlik etmekteyiz. Artık gerçek hayata başlıyorlar. Bunlarda en büyük en önemli katkı sizlerin. Yani annelerin, babaların, halaların, teyzelerin, dedelerin. Onlar sizin yetiştirdiğiniz öğrenciler. Bizler onlara burada sadece öğrettik ama asıl eğitimi veren sizlersiniz. Bundan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi. Akademisyenlere de seslenen Rektör Yardımcısı Aybar, “evlatlarımız önce ailelerinde eğitimini aldılar sonra sizlerin özverili çalışmaları sayesinde öğrenimlerini sağladılar. Biz öğretmenler her zaman sabah evden çıkarken işe gidiyoruz demeyiz okula gidiyoruz deriz. Çünkü eğitim işi özveri ister. Siz özverili çalıştınız ve bugün bu noktaya getirdiniz. Bu konuda sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Dereceye Girenlere Başarı Belgeleri ve Plaketleri Verildi

Okul birincilerine başarı belgelerini ve plaketlerini Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar takdim ederken bölümlerini ikincilikle tamamlayan öğrencilere plaketlerini ve başarı belgelerini Yozgat Vali Yardımcısı Salih Altun, Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın ve Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçaslan takdim etti. Bölümlerini üçüncü olarak tamamlayan öğrenciler ise başarı belgelerini plaketlerini yüksekokul müdürlerinin elinden aldı.

Okullarını derece ile tamamlayan öğrencilerin ardından bölümlerinde dereceye girenlere başarı belgeleri ve plaketleri bölüm başkanları tarafından verildi.

Geleceğe Merhaba Kepler Havaya!

Dereceye giren öğrencilere plaket takdimlerinin ardından mezun öğrenciler geleneksel hale gelen ve mezuniyetin bir simgesi olan kep atma eylemini gerçekleştirdiler.

Mezun olmanın mutluluğunu doyasıya yaşayan mezunlar Bozok Üniversitesi Müzik Kulübü tarafından verilen mini konserle gönüllerince eğlendi.